Sigarayı Bırakmak İsteyenlere 9 Tavsiye

Bir çok hastalığa davetiye çıkararak, ölüme dahi neden olan sigara bağımlılığı nedeniyle sevdiklerinizden ayrılmak, sigaranın neden olduğu hastalıklarla savaşmak istemiyorsanız bugün karar verin ve sigarayı hayatınızdan sonsuza dek çıkarın. Sigara bırakma konusunda yardımcı olacak etkenleri sizler için sıraladık.
1. Temel motivasyonunuzu bulun
Kendinize neden sigarayı bırakmak istiyorum sorusunu sorun, “sigara öldürüyor” gibi genel yanıtlar bulmak yerine, sigara bırakma konusunda kendinize daha gerçekçi ve genel olmayan cevaplar bulun. Kişisel, sizin için duygusal ağırlığı olan temel nedeninizi bulun.
2. Sigarayı bıraktıktan sonra özleyeceğinizi düşündüğünüz tüm özellikleri bir liste yapın
Bu özelliklerin tamamı ile içten bir veda yapma zamanı geldi...
Üzülmeyin, kuvvetle muhtemel bu özelliklerin tamamı bağımlılığın size inandırdığı yalanlar... Konuya bir de şöyle bakmayı deneyin; ''tadı ve kokusu kötü olan sevdiğim başka ne var?''
Biz birkaçını sizler için sıraladık; küflenmiş ekmek, kokuşmuş peynir, bozulmuş yemek?...
3. Karar zamanı
Olumlu ve olumsuzları karşılaştırın ve sorumluluğun tamamen size ait olduğu bir karar verin. Olası zorluklarla yüzleşin, bunları yaşayacağınızı kabullenin. Bu aşamada sıkıntı ve zorlanma yaşasanız bile geçmiş başarılarınızı düşünerek, bunun imkansız olmadığını fark edin.
4. Sigarayı bırakmaya karar verdiniz mi?
“BEN” istediğim için sigarayı bırakıyorum dediğinizden emin olun.
5. Önleyici Korunma
Bunu yapmanın kolay tekniği kendinize “Sigara içme ihtimali oluşturabilecek durumlar neler?" sorusunu sormaktır. Yanıtların tamamını belirledikten sonra teker teker önleyici korunma yolları tespit edilmelidir.
Önleyerek korunma; riskli durum ile hiç temas etmemenizi sağlayacak yollardır. Örneğin; iş yerinde kahve molası saatleri riskli durum ise mola saatleri sırasındaki aktivitelerin önceden belirlenmesi sizi rahatlatacaktır. Oyun oynamak, gazete okumak, yeni başladığınız dizinin ilk 15 dakikasını izlemek, uzun zamandır aramaya bir türlü fırsat bulamadığınız aile büyüklerini aramak gibi.
!!! Buraya dikkat çekmek isteriz !!!
ASLA uygulamamanız gereken; “Ben onlar ile molaya çıkarım ama içmem” demektir. Boş zamanların sigara içilen ortamda bulunmanın harici aktiviteler ile doldurulması çok önemlidir.
6. Önleyici korunmayı uygulayamadığınız durumların ve durum ile baş etme tekniklerinin belirlenmesi
Örneğin; sigara içilen ortamda yapılan yemekli iş toplantısına katılım, önleyemeyeceğiniz bir riskli durum olabilir. Bu tip durumlarda sık sık temiz hava almak ve her ne olursa olsun sigara içmeyeceğiniz konusunda kendinizi telkin etmeniz gerekmektedir. Dikkatinizi güzel bir meyve tabağına ya da kuruyemiş ile dolu bir kaseye vermek çok yerinde olacaktır.
7. Baş etmemiz gereken durum; ''İSTEK''
Bu durum “sigarayı içmek istemek” DEĞİLDİR. Sigaradan nefret ediyor olsanız bile, bağımlı beynimizin sigara aşkı 1 yıl kadar sürebilmektedir. Beyin, sigarayı elde etmek için çeşitli nedenler ortaya koyarak tekrar zehiri alabilmeniz için istek üretir.
İstek ile başa çıkabilmenin birçok yolu vardır;
• Dikkat odağının değiştirilmesi
• Bireyin kendisine sigara bırakma nedenlerini hatırlatması
• İsteğin beyin tarafından üretilen ve sigara içtiğimizde hemen, içmediğimizde ise 15 dakika kadar sonra ZATEN geçecek olan bir rahatsızlık olduğunun iç konuşma ile tekrarlanması
• Duşa girmek
• Spor yapmak
• Bol bol su içmek
• Bir parça bitter çikolatayı ağızda eritmek ve tüm dikkatin tat duyumuna verilmesi (yemek yiyerek baş etmek kilo almak ile sonuçlanacaktır, odak noktayı yemek yemeye değil, yemeğin yarattığı tat duyumuna odaklanmak haline getirmeliyiz).
İstek ile “Hoşgeldin ama kenarda dur, nasıl olsa 15 dakikalık bir misafirsin” diyerek başa çıkabileceğinizi unutmayın...
8. Motivasyon ve Zarar Cümlenizi Oluşturun
Motivasyon cümlesi; Ben sağlıklı yaşayan ve çocuklarına iyi örnek olan bir anneyim.
Zarar cümlesi; Kendimi zehirlemek için günlük düzenli para harcayan bir insan değilim..
Bu yada benzerini oluşturacağınız motivasyon cümlelerinizi her istek geldiğinde (istek ile hiç konuşmadan, temas etmeden) kendinize söyleyin ve sadece bu cümleleri kurun.
‘Aslında bir tanecik içsem, sigara yerine puro içsem, sigara içerken en azından sakindim, sigaranın keyifli de bir başkaydı...’ gibi tuzak niteliğindeki düşüncelerinizi motivasyon ve zarar cümleleriniz ile etkisiz hale gelin. Bu beyin tuzakları ile savaşa girmeyin.
9. Kaynaklarınızı belirleyin
Bunlar, sigara bırakma için size yardımcı olacak tüm dinamiklerin, durumların, kişilerin listesidir.
Bu aşamada; biorezonans ile yapılacak sadece tek seanslık bir terapinin sigarayı bırakmanız konusunda size yardımcı olacak bir seçenek olduğunu unutmayın.
Sigara bırakma evresinde yaşanan zorluklar genellikle psikolojik ve nikotin bağımlılığı nedeni ile karşımıza çıkmaktadır. Bağımlılığı ortadan kaldırmak ve yoksunluk hissi yaşamadan sigarayı bırakmak, biyofrekans terapileri ile (bilinen adıyla biorezonans) oldukça kolay ve tek seans ile mümkün olabilmektedir.
Merkezimizde yaklaşık 2 saat süren terapi ile siz de kolayca sigarayı bırakabilirsiniz, gelin size yardımcı olalım...
Merkezimizde yapılmakta olan sigara bırakma terapileri ile ilgili 0532 629 62 00 numaramızdan bize ulaşabilir veya randevu alabilirsiniz.
(Cep telefonu kullanıcısı iseniz numaraya tıklayarak arama yapabilirsiniz).
Sevdiklerinizle birlikte sigarasız sağlıklı bir hayat dileriz.
İstanbul Biorezonans İletişim Sayfası için tıklayınız.
İstanbul Biorezonans Ana Sayfası için tıklayınız.